FAQ

Op deze pagina vind je een antwoord op de meest gestelde vragen
  1. Wat is Doelzoeker?
  2. Voor wie is Doelzoeker?
  3. Hoe werk ik met Doelzoeker?
  4. Waarom moet ik een account aanmaken?
  5. Wanneer kan ik Doelzoeker gebruiken als zorgverlener?

1. Wat is Doelzoeker?

Doelzoeker is een hulpmiddel om na te denken over je eigen leven. Met Doelzoeker breng je in kaart wat belangrijk is voor jou in jouw leven. Bijvoorbeeld: Waar krijg je energie van? Waar zou je meer tijd voor willen vrijmaken? Wat maakt jou gelukkig?,... Het zijn zaken die richting geven aan je leven. Doelzoeker helpt bij het duidelijk stellen van jouw doelen. Deze doelen kan je vervolgens bespreken met je zorgverleners en met je eigen omgeving. Zo kan je samen de zorg maximaal afstemmen op jouw doelen.

Doelzoeker bestaat uit een levensweg en een doelenfiche. Op de levensweg kan je nadenken over de verschillende zaken die voor jou belangrijk zijn. Op basis hiervan kan je doelen opstellen in de Doelenfiche.

2. Voor wie is Doelzoeker?

Iedereen kan met Doelzoeker aan de slag. Je kan Doelzoeker alleen invullen of samen met een familielid, vriend of zorgverlener. Er is ook een aparte omgeving ontwikkeld voor zorg- of hulpverleners waar zij Doelzoekers kunnen bekijken die door de patiënten of cliënten met hen gedeeld werden. Hiervoor kan je tijdens de registratie aanduiden dat je doelzoeker als zorgverlener wilt gebruiken.

3. Hoe werk ik met Doelzoeker?

De digitale Doelzoeker is een aanvulling op de papieren versie die door het Vlaams Patiëntenplatform reeds ontwikkeld werd in 2017. Deze papieren versie van Doelzoeker is nog steeds op te vragen via info@vlaamspatientenplatform.be. De werking van de digitale doelzoeker is gebaseerd op de papieren versie met enkele extra mogelijkheden zoals het toevoegen van eigen afbeeldingen en elektronisch delen. Meer info over het gebruik, vind je in de handleiding of in deze instructievideo.

4. Waarom moet ik een account aanmaken?

Wanneer je met Doelzoeker aan de slag gaat, is het mogelijk dat dit wat tijd vraagt. Door een account aan te maken, kan je steeds verder werken in je eigen Doelzoeker zonder dat je dit op één moment volledig moet afwerken. Op deze manier kan je je Doelzoeker ook delen indien je dit wenst.

5. Wanneer kan ik Doelzoeker gebruiken als zorgverlener?

Bij het aanmaken van je account kan je tijdens de registratie kiezen om Doelzoeker als zorgverlener te gebruiken. Deze optie is toegevoegd wanneer je als zorgverlener inzicht wilt krijgen in de Doelzoekers die patiënten of cliënten met jou gedeeld hebben. Wanneer je een account als zorgverlener aanmaakt, kan je zelf niet aan de slag met Doelzoeker. Wil je Doelzoeker zelf gebruiken om je levensdoelen in kaart te brengen dan kan je een account aanmaken waarbij je de optie 'ik wil doelzoeker gebruiken als zorgverlener' niet aanvinkt.